Actueel

De Regels van Floor wint Cinekid Leeuw Juryprijs

27 oktober '18 - Gisteravond werden de jaarlijkse Cinekid Awards uitgereikt in het Westergastheater en het team van De Regels van Floor mocht daar een prijs in ontvangst nemen. De Regels van Floor was maar liefst 2x genomineerd in de competitie en ging uiteindelijk naar huis met Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie! De jury omschreef het als volgt:"Over discussie viel dat wel mee, de jury was het anoniem eens over de winnaar in deze categorie. Een serie voor zowel kinderen als volwassenen, waar je ook na de aflevering over door kunt praten. Goed geschreven scripts, boordevol visuele vondsten en grappen. Vanaf de eerste minuut word je door de hoofdrolspeelster meegenomen in haar eigenzinnige gedachte en bizarre situaties. Wat een fantastisch acteerwerk, door haar perfecte droogkomische timing is het moeilijk om niet te lachen. Ook al andere bijrollen zijn een genot om naar te kijken. Maar niet alleen de casting was goed, op alle facetten scoort de winnard hoog. Door de strakke regie komen alle departementen samen. Met een bijzondere vermelding voor het efficiënte en creatieve camerawerk. Sterk gekozen grafische kaders in dienst van het verhaal en/of de absurde situatie. Ook schiet onze favoriet boven alle anderen uit met haar brutaliteit en lef. Wat een bevrijding om een serie te zien die niet zo braaf en moralistisch is als het gros van de Nederlandse jeugd-tv anno nu. Een uitblinker in alle facetten, waren er maar meer zoals zij." Op de foto van links naar rechts: scenario schrijfster Lotte Tabbers, actrice Elisa Beuger, art director Nina Spiering, actrice Romy Voll, cameraman Diderik Evers, acteur Ole Kroes, actrice Bobbie Mulder, acteur Ferdi Stofmeel en regisseur Maurice Trouwborst.

Meer info >>>

Bankier van het Verzet Nederlandse Oscarinzending 2018

6 september '18 - De film Bankier van het Verzet, geproduceerd door NL Film, is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Academy Awards in de categorie Best Foreign Language Film. De film werd door een selectiecommissie geselecteerd uit 9 titels. In december wordt een eerste shortlist bekend gemaakt van 10 titels, waarna op 24 januari de vijf genomineerden bekend worden gemaakt. In samenwerking met EYE International en Netflix zal de film worden gepromoot bij de leden van de Academy. Regisseur Joram Lürsen reist tevens af naar L.A. om speciale screeningen bij te wonen van de Academy members en zal hun middels Q&A's meer vertellen over de achtergrond van de film.

Meer info >>>

De Regels van Floor verkocht aan drie landen

De VPRO jeugdserie De Regels van Floor is verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD. De serie wordt vervolgens uitgezonden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat maken producent NL Film, VPRO en Internationale sales agent Dutch Features vandaag bekend. Opvallend aan de verkoop is dat zowel seizoen 1 als 2 verkocht zijn, terwijl de opnames voor seizoen 2 nog moeten starten.Producent Kaja Wolffers: ‘NDR en ARD waren vanaf het eerste moment zo enthousiast over de originaliteit en de kwaliteit van de serie dat ze besloten om zowel het eerste als het tweede -nog te produceren- seizoen aan te kopen. Het is ontzettend motiverend om te zien dat de humor en herkenbaarheid van de observaties van Floor ook buiten Nederland aanslaat.De serie is vanaf het najaar van 2019 in zijn volledigheid te zien zijn op de Duitse zender en wordt tevens uitgebracht op dvd.Het succes van FloorDe serie begint in september aan de opnames van seizoen 2. Seizoen 1 werd in het voorjaar van 2018 uitgezonden met per week een gemiddeld marktaandeel van 25% in de leeftijdscategorie 3-12 jaar. Ook online werd de serie goed bekeken met gemiddeld 100.000 unieke pageviews per week, en behaalde enkele malen de SKO Top 10 Best bekeken programma’s online. Daarnaast is De Regels van Floor als enige jeugdserie geselecteerd in de NFF Gouden Kalveren competitie voor Beste Televisiedrama Over de serieDe Regels van Floor is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, uitgegeven door Ploegsma. In zestien afleveringen volgt de kijker de eigenwijze Floor en haar familie. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels. Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een 10-jarig meisje en dat leidt tot komische en vooral ongemakkelijke situaties.De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. Regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenith maakte. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond). Het scenario is geschreven door Marjon Hoffman en Lotte Tabbers.    

Meer info >>>

Cast All You Need Is Love compleet

2 mei '18 - Regisseur Will Koopman heeft voor de komische liefdesfilm All You Need Is Love een enorme sterrencast verzameld. Afgelopen dagen vonden de grootste opnames in dé All You Need is Love kerststudio plaats en maakten Peter Paul Muller, Annet Malherbe, Trudy Labij, Ilias Addab, Yannick Jozefzoon, Frank Lammers en Diederik Ebbinge hun opwachting. Daarmee is de lijst met sterren in All You Need Is Love nog niet compleet. Ook Susan Radder, Janni Goslinga, Peggy Vrijens, Malou Gorter, Hannah van Lunteren, Mustafa Duygulu en Roosmarijn Luyten hebben een rol bemachtigd. Diverse gastrollen in de ensemblefilm zijn voor Jaap Spijkers, Fahd Larhzaoui, Antje Boermans, Katrien van Beurden, Lies Visschedijk, Yenthe Bos, Ferdi Stofmeel, Korneel Evers, Rosa Reuten, Bram Blankestijn, Gurkan Kucuksenturk, Linde van den Heuvel, Britte Lagcher, Marisa van Eyle, Raymonde de Kuyper, Rein Hofman, Oscar Aerts, Mike Reus, Joan Nederlof, Wil van der Meer, Peter Faber, Dook van Dijck, Juvat Westendorp en - zoals eerder genoemd - Gigi Ravelli, Freek Bartels, Hajo Bruins en Holly Mae Brood.Fedja van Huêt speelt de hoofdrol van Dr. Love en eerder werd bekend dat ook Bracha van Doesburgh, Rop Verheijen, Waldemar Torenstra, Annniek Pheifer, Eva Laurenssen, Peter Blok, Loes Haverkort, Tina de Bruin en Jasha Rudge te zien zijn in belangrijke rollen. Over de filmMaarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host... Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?All You Need Is Love is een productie van NL Film in coproductie met RTL en Talpa Fictie. Paula van der Oest is verantwoordelijk voor het scenario. Dutch FilmWorks brengt de film 6 december 2018 uit in de Nederlandse bioscopen.       

Meer info >>>

Spangas verkocht aan Noorwegen

Jeugdserie Spangas verkocht aan Noorwegen 11 april '18 - De KRO-NCRV jeugddramaserie SpangaS is verkocht aan de Noorse publieke omroep NRK Super. Dat maken producent NL Film, KRO-NCRV en internationale sales agent Dutch Features Global Entertainment vandaag bekend. NRK Super brengt de serie vanaf eind augustus . Het is niet de eerste keer dat de jeugdserie opvalt in het buitenland. Eerder werd SpangaS al verkocht aan Zwitserland en zijn de remake-rechten aan Duitsland verkocht.Kaja Wolffers, producent NL Film: ‘NRK Super was enthousiast over de manier waarop SpangaS complexe, maatschappelijke thema’s zoals pesten, genderdiversiteit en stille armoede aankaart, maar ook entertainend blijft. Dat vind ik een groot compliment voor de serie, die in Nederland al twaalf jaar lang onafgebroken de jonge kijker weet te boeien, inspireren en vast te houden. We verheugen ons op een lange samenwerking.’   2000e aflevering SpangaS is Nederlands langstlopende dagelijkse jeugddramaserie, waarvan momenteel seizoen 11 dagelijks wordt uitgezonden op NPO Zapp. De opnames van seizoen 12 zijn deze week van start gegaan. In november dit jaar viert de serie zijn 12,5 jarig jubileum met de 2000e aflevering. Prijzenkast De serie is door de jaren heen bekroond met o.a. de Gouden Stuiver, de Beeld & Geluid Award, de Cinekid Kinderkast Publieksprijs en de Zapplive Award. Ook vertaalde de serie zich naar het witte doek. Er werden twee SpangaS films uitgebracht: SpangaS op Survival (2009) en SpangaS in Actie (2015). Kweekvijver De serie is een kweekvijver voor jong talent. Veel acteurs begonnen hun carrière in SpangaS, waaronder Gaby Blaaser, Beau Schneider, Kimberley Klaver, Pim Wessels, Stijn Fransen en Vajèn van den Bosch. De huidige hoofdrollen worden vertolkt door Stephanie van Eer, Tara Hetharia, Iris van Loen, Bruno Prent, Timo Wils, Siawaash Cyrroes, Iris Amber Stenger, Joe Sinduhije, Tobias Oelderik en Yeliz Dogan.        

Meer info >>>