NL Film is een toonaangevende en creatieve productiemaatschappij, gespecialiseerd in speelfilms en televisiedrama. Dankzij haar grote affiniteit met het hedendaagse publiek, brengt NL Film een gevarieerd aanbod van kwaliteitsproducties voor iedere doelgroep.

Het in Amsterdam gevestigde productiehuis is in 2001 opgericht valt sinds begin 2018 onder de dagelijkse leiding van het driekoppige managementteam: Kaja Wolffers, Ronald Versteeg en Sabine Brian.

NL Film heeft sinds haar oprichting een indrukwekkend oeuvre aan korte en lange speelfilms, jeugddrama en televisieseries opgebouwd. Opvallend is de reikwijdte van doelgroepen die het productiehuis daarmee weet te bedienen. Het portfolio van televisiedrama reikt van NPO series Penoza, De Zaak Menten en Moeder, ik wil bij de Revue tot dramaseries Zwarte Tulp, Bluf en Aaf voor de commerciële zenders.

Dankzij uiteenlopende speelfilms, waaronder Tonio, Mannenharten 1&2, Knielen op een bed violen, De Storm en telefilms als Rabarber en De sterkste man van Nederland, behoort NL Film tevens tot de meest actieve en spraakmakende Nederlandse filmproducenten van dit moment.

Een groot aantal producties werd bekroond met een prijs en/of nominatie. Waaronder Tonio als de Nederlandse Oscar inzending voor 2016, de International Emmy Kids Award voor telefilm Rabarber en Op weg naar pakjesavond werd door de jonge kijker bekroond met de Cinekid Publieksprijs.

De kracht van NL Film ligt daarbij in maatwerk en production value. Ons brede netwerk van ervaren film- en televisiemakers en onze rol als kweekvijver voor nieuw talent, ligt hier aan ten grondslag. NL Film is een bijzonder dynamische producent, die er voortdurend in slaagt een groot aantal succesvolle speelfilms en televisieseries in de markt te zetten.