Sytze van der Laan, Nanook Entertainment.

NL Film werkt voor haar speelfilms 'Bankier van het Verzet' , 'Knielen op een bed Violen', 'Tonio' en 'Doe Maar' samen met Sytze van der Laan, producent van Nanook Entertainment.

Van der Laan begon zijn carriere als filmciticus en scenarioschrijver. Na een Master-opleiding scenarioschrijven en produceren aan de School of Cinematic Arts van de Universtity of Southern California begon hij zijn carrièrre in Duitsland bij Gemini Film als producent voor film en tv. ZIjn film 'My Friend Joe' was in 1996 winaar op het kinderfilmfestival van de Berlinale. Van 1996 tot 2002 was Van der Laan directeur van het Keulse Filmpool. Hij won toen o.a. in 2000 de Prix Italia voor Best Drama (Schande, 2000). In 2002 werd hij productiedirecteur van Duitslands grootse film- en tv studio, Studio Hamburg. Onder zijn leiding won Studio Hamburg Produktion o.a. een Emmy Award for Best Comedy Series (Berlin, Berlin), produceerde 'The Three Investigators' en de Patricia Highsmith verfilming 'The Cry of the Owl'.

Van der Laan is lid van de Dutch Academy For Film (DAFF), de Deutsche FilmakademieEuropean Film Academy en de European Producers Club.